Home / Dieren / Traverse Dieren leeft weer

Traverse Dieren leeft weer

DIEREN – Onlangs zijn de nieuwe plannen van Traverse Dieren en de stationsomgeving door provincie en gemeente aan het publiek gepresenteerd. Sindsdien is Traverse Dieren weer het onderwerp van de dag. In de krant van vorige week stond dat het parkeerdek acht meter hoog wordt, maar dat is natuurlijk 4,5 meter.

De passerelle, loopbrug tussen Noord- en Zuid-Dieren, is te bereiken vanaf het parkeerdek en de straat aan de noordzijde naar het perron en de zuidzijde met busstation. Bij het busstation komen liften, op het perron en bij de parkeervoorziening. Voor het totale plan stationsomgeving moeten minimaal negen woningen verwijderd worden.
In het hele proces is de gemeente verantwoordelijk voor het stationsgebied en het verkeerscirculatieplan en de provincie voor de tracékeuze voor de traverse. De gemeente Rheden neemt in totaal 8,2 miljoen euro op haar rekening voor Traverse Dieren. Voor de langere variant heeft de gemeente 1,5 miljoen euro extra over, hierover had de raad eerder al een besluit genomen. In juni neemt de raad een besluit over de financiële bijdrage Traverse Dieren en in het najaar over het plan voor de herinrichting van de stationsomgeving, na inspraak.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.