Home / Regio / RONA presenteert Zwartboek aan Tweede Kamer

RONA presenteert Zwartboek aan Tweede Kamer

REGIO – Op woensdag 23 mei presenteert RONA, Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking, haar Zwartboek aan de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu voorafgaand aan de procedurevergadering om 10.00 uur in de Groen van Prinstererzaal.

Het Zwartboek is een presentatie van indringende foto’s en omschrijvingen van de vele knelpunten langs de IJssellijn (in onze regio door de gemeente Rheden en Brummen), Twentekanaallijn en Twentelijn. De foto’s van fotograaf Marcel Kistemaker laten de huidige situatie zien en de tekst geeft aan wat de gevolgen zijn van intensivering door het spoorgoederenvervoer voor de veiligheid en leefbaarheid van spooraanwonenden in Landsdeel Oost.
RONA vindt dat de Vaste Kamercommissie ten aanzien van de behandeling van de Wet Basisnet spoor en PHS op het onderdeel Goederenroutering Oost-Nederland geen besluiten moet nemen. RONA verzoekt de commissie om de dossiers controversieel te verklaren.
De samenwerkende belangenorganisaties in het RONA behartigen de belangen van 67.000 mensen langs de varianten van de Noordtak. Deze spoorlijnen kenmerken zich door de grote hoeveelheid woningen langs de vrije baan. – Foto Marcel Kistemaker.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.