Home / Velp / Examen op de fiets

Examen op de fiets

VELP – Goed opzij kijken, achterom en dan linksaf slaan. Deze leerlinge van de Dorpsschool in Rozendaal legde woensdag in opperste concentratie het praktisch verkeersexamen af in Velp.

Deze jongedame was niet de enige die woensdagmorgen met knikkende knieën op de fiets stapte. Samen met haar moesten zo’n tweehonderd andere basisschoolleerlingen laten zien dat ze de verkeersregels goed onder de knie hebben. Ouders en andere vrijwilligers hielden alles nauwkeurig in de gaten. Voorrang verlenen, hand uitsteken, goed uitkijken en goed op de borden letten, allemaal onderdelen die de leerlingen moeten beheersen. En gelukkig brachten de meesten het er ook dit jaar weer prima vanaf. In combinatie met het theorie-examen levert dit hen het verkeersdiploma op.
Dit jaar deden er overigens wat minder leerlingen mee aan het examen dan in vorige jaren. Dit komt vooral door dat verschillende scholen in de week rondom Hemelvaart vakantie hebben. Komende woensdag moeten de leerlingen uit Dieren en de dorpjes daar omheen aan de bak.

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.