Home / Dieren / OBS De Wensvogel Dieren laat asbest verwijderen

OBS De Wensvogel Dieren laat asbest verwijderen

DIEREN – Bij een asbestinventarisatie op OBS de Wensvogel in Dieren, is vorige week asbest aangetroffen in de kelder. Tijdens de vrije dagen rond Hemelvaart gaat een gecertificeerd bedrijf in één tot twee dagen de asbestsanering uitvoeren.

De school heeft de deuren vorige week woensdag en donderdag gesloten om vervolgmetingen te verrichten in aangrenzende ruimtes. Bij de metingen zijn in aangrenzende ruimtes geen asbestdeeltjes aangetroffen. De school is daarom donderdagmiddag weer vrijgegeven voor gebruik.
Direct gevaar voor leerlingen en personeel is er niet geweest. Uit voorzorg heeft het bestuur van OBS De Wensvogel in overleg met de gemeente Rheden wel besloten het asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen.
Na afvoer van het asbest moeten nieuwe metingen uitwijzen of alle asbest goed verwijderd is. De verwachting is dat de kinderen maandag 21 mei gewoon weer naar school kunnen.

Alle scholen die vóór 1994 gebouwd zijn, zijn door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu verzocht dit jaar een asbestinventarisatie uit te voeren. De scholen zijn hier zelf voor verantwoordelijk. Op 81% van de tot nu toe geïnventariseerde scholen in het land is asbest aangetroffen, waarbij in 37% van de gevallen werd geadviseerd het asbest direct te verwijderen.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.