Home / De Steeg / Botanische kunst op Middachten

Botanische kunst op Middachten

DE STEEG – In de Oranjerie van Middachten is de hele zomer een bijzondere collecte botanische tekeningen en aquarellen te zien, gemaakt door leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland. Bezoekers kunnen van 20 mei tot en met 15 september van zondag tot en met donderdag komen kijken tussen 10.30 en 16.30 uur.

De tentoonstelling is geïnspireerd op de bloemen en planten die Philipp Franz von Siebold aan het begin van de negentiende eeuw vanuit Japan meenam naar Nederland. De hortensia, camelia, wisteria, Japanse anemoon en nog veel meer planten, struiken en bomen zijn op deze manier in de Nederlandse tuin geïntroduceerd. Velen hiervan zijn in de tuin van Middachten terug te vinden. Er is een speciale gratis wandelbrochure gemaakt om de planten terug te vinden.
In het kader van deze tentoonstelling wordt op vrijdag 10 augustus een workshop botanisch tekenen en schilderen gegeven in de oranjerie. Deze wordt verzorgd door twee leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.