Home / Velp / 1 Jaar Stichting Kluiskamp

1 Jaar Stichting Kluiskamp

VELP – De Stichting Kluiskamp in Velp heeft er één seizoen bingo- en kaartavonden opzitten. Die avonden houdt de stichting voor goede doelen. “We hebben nu een ander doel. Met de avonden halen we geld op voor samenlevingsprojecten in de gemeente Rheden en zieke kinderen in het algemeen”, vertelt Elly Westra, voorzitter Stichting Kluiskamp.

Samen met Lenie Deegens, haar man Herman en Jacco Starink zorgt zij voor de organisatie van negen bingoavonden per seizoen (september – mei) en circa twintig kaartavonden. Met die avonden wordt natuurlijk geld verdiend. “Per maand bekijken we waar het geld naartoe gaat”, zegt Elly. De Stichting Dierenweide Rheden was de eerste organisatie die door Stichting Kluiskamp werd ondersteund. “We hoorden dat de dierenweide broodbakactiviteiten wilde houden en wij hadden nog roosters liggen van de voormalige Kluiskamp. We hebben die roosters geschonken en brooddeegstokken gegeven”, aldus Herman Westra. En het Barentszhuis in Velp, onderdeel van Siza, kreeg in het verleden een televisie. Geldbedragen gingen afgelopen seizoen naar Scouting De Velpsche Woudloopers en De Olmen, Scouting De Markensteen, Cliniclowns, Kinderhospice De Glind, Fanfare Showband Van der Zandt, Korfbalclub Sios’61, Korfbalclub Rheko, Kika, Stichting Opkikker, Gymvereniging Fit, Gymvereniging WIK, Stichting Hoogvlieger en Stichting Velp voor Oranje. “De opbrengsten zijn per bingo- of kaartavond natuurlijk verschillend en het is ook altijd een verrassing hoeveel geld organisaties krijgen”, vertelt Elly. Herman voegt eraan toe: “Het is wel de bedoeling dat organisaties zelf ook iets doen om geld in te zamelen voor hun doel of om de vereniging overeind te houden. De Stichting Kluiskamp zorgt voor een extra kleine ondersteuning”.
Het gaat goed met de Stichting Kluiskamp. “We hebben al vele goede doelen blij kunnen maken en dat hopen we nog heel lang te kunnen blijven doen”, vertelt Elly. Dat hun werk nog steeds gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat de Lionsclub Rheden ze binnenkort uitnodigt voor de overhandiging van een financiële bijdrage. “Ik had de tranen in mijn ogen toen ik las”, zegt Elly. “Het is een warme waardering. Zij maken ons blij en wij maken anderen weer blij”.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.