Home / Doesburg / Doesburgse kegelaar op erepodium KNKB

Doesburgse kegelaar op erepodium KNKB

DOESBURG – Opnieuw is een Doesburgse kegelaarster bij de Nederlandse Kampioenschappen Dames in de prijzen gevallen. Dit keer was dat Ann Willemse, lid van de kegelverenging TOVO (Tot Ons Vermaak Opgericht). Ann Willemse werd daar 2e in de B klasse. Een ware prestatie in het grote veld van deelnemers. Als je 2e wordt bij de Nederlandse Kampioenschappen doe je het toch wel heel erg goed. Je ziet dus dat een eigen onderkomen voor Doesburgse Kegelsport erg zinvol is gebleken. Doesburg is dan ook al jaren een echte kegelstad met 7 verenigingen samen de Stichting Kegelsport Doesburg (SKD 2007).
Deze finale van de Nationale kampioenschappen persoonlijke B klasse dames van de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kegel Bond) werd gegooid in kegelhuis "de Ploeg” in Varsseveld op zondag 22 april. Ann Willemse die ook dit jaar ook al 2e was geworden bij de OGK-kampioenschappen in Doesburg en de finale in Dieren gooide vanaf 1e t/m 4e baan hoge scores van resp. 75, 78, 76 en 80 hout. Het slot was het voor Ann een nek aan nek race voor de 1e en 2e plaats met Mariëlle Hoebrechts uit Maastricht. Echter op baan 6 was Mariëlle met 82 hout, Ann 62 hout de baas. Zo eindigde dus Ann met een totaal van 440 hout als 2e. Zij mocht bij de prijsuitreiking het zilver in ontvangst nemen, het goud was voor Mariëlle Hoebrechts 453 hout en het brons voor T. Herwich van de Noord-Nederlandse Kegelbond met 437 hout. Van deze 38 finalisten waren 12 deelneemsters van de Oost Gelderse Kegelbond (OGK) waarvan er 4 in de bovenste 10 eindigden.
Ook vorig jaar was er al een Doesburgse kampioen maar dan van de kegelvereniging ONA
(Ontspanning Na Achten). Hier werd Willemien Pastoor namelijk 3e in de A klasse, de hoogste klasse van de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kegel Bond). Willemien eindigde toen met 819 hout en een gemiddelde van maar liefst 81,9 wat bijzonder hoog was. Eerste werd daar toen L Thans uit Maastricht en 2e M. Alders uit Haarlem.
Het bestuur van SKD 2007 heeft gemeend om deze laatste kegelaarster ook nog eens in het zonnetje te zetten, op dinsdagavond (clubavond van ONA), is gebeurd door de penningmeester van de SKD 2007 Jaap Scheltes bij afwezigheid van zowel de voorzitter, Frans Vierveijzer, als ook de secretaris, Herman Pelgrom. Het dagelijks bestuur van de SKD 2007 was dan ook van mening dat zij afgelopen jaar met de lopende zaken voor het nieuwe kegelhuis hier te weinig aandacht aan heeft kunnen geven.

Foto: Een glundere Ann Willemse (links) met Jaap Scheltes.
(foto; Tonny Smeenk)
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.