Home / Doesburg / Doesburg schort strengere regels bijstand op

Doesburg schort strengere regels bijstand op

DOEBURG – De gemeente Doesburg heeft de toepassing van de strenge huishoudinkomenstoets voor mensen met een bijstandsuitkering opgeschort. ‘We gaan de definitieve besluitvorming in de Haagse politiek niet zitten afwachten en vertellen de mensen nu dat we voorlopig geen uitkeringen gaan afpakken’, zegt wethouder Willem Bouman van werk en inkomen.

‘Alle 66 personen die mogelijk hun uitkering per 1 juli zouden gaan verliezen krijgen op korte termijn bericht dat de bezuinigingsmaatregel tot nader order door Doesburg niet zal worden uitgevoerd’.
Bouman vindt dat het ministerie snel duidelijkheid moet verschaffen over hoe het verder moet: ‘Vanaf 1 januari hebben we de strenge toets al moeten toepassen op nieuwe aanvragers, we willen ook deze groep zo snel mogelijk helderheid kunnen geven. Er zal een noodwetje of iets dergelijks moeten komen, want de oude wet is ingetrokken en de nieuwe regels van het kabinet Rutte zullen worden teruggedraaid. Ik vind dat de politiek in Den Haag de verwarring van nu snel uit de wereld moet helpen. Laat ze één lijn trekken voor alle gemeenten en zo voorkomen dat het willekeur wordt’.
Bij de huishoudtoets telt het inkomen van alle gezinsleden, ook van meerderjarige inwonende kinderen, mee bij de aanvraag voor een bijstandsuitkering. Blijven alle gezinsleden zonder werk, dan zou men samen van één uitkering moeten leven.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.