Home / Loenen / Dodenherdenking ereveld Loenen

Dodenherdenking ereveld Loenen

LOENEN – Na het luiden van de klokken, vrijdagmiddag op het ereveld in Loenen, hield Minister Hillen van Defensie een openingstoespraak bij de dodenherdenking op voor de kapel op het Erveld in Loenen. De plechtigheid werd bijgewoond door nabestaanden van oorlogsdoden die op het ereveld Loenen begraven liggen of herdacht worden, diverse autoriteiten en belangstellenden.

Na muziek van de Regionale Politiekapel Noord- en Oost Gelderland, onder leiding van de heer F. Wever, sprak de heer Sebbag, Hoofdkrijgsmachtrabbijn, de aanwezigen toe, waarna weer muziek volgde. Drie leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn stonden kort stil bij slachtoffers die zijn omgekomen door oorlogsgeweld. Bij het monument van de Oorlogsgravenstichting ‘de vallende man’ werden kransen gelegd door diverse autoriteiten, waaronder Minister Hillen, Commissaris van de Koningin van Gelderland de heer Cornielje en de burgemeester van Brummen Niels Joosten. Een minuut stilte volgde, waarna een minuut stilte gehouden werd.
Op het ereveld Loenen liggen 3829 oorlogsslachtoffers die sinds 9 mei 1940 zijn omgekomen; militairen en burgers, mannen, vrouwen en kinderen. Sinds 1988 liggen op het ereveld ook militairen begraven die omgekomen zijn bij vredesmissies en crisisoperaties waaraan Nederland heeft bijgedragen., waaronder militairen die gevallen zijn in Korea, Nederlands Nieuw-Guinea, Libanon, ex-Joegoslavië en Afghanistan. – Foto Lotte Bienias
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.