Home / Loenen / Winnende ansichten voor Olto

Winnende ansichten voor Olto

LOENEN – Muziekvereniging Olto viert in 2012 het eeuwfeest. Een speciale commissie houdt zich bezig met het werven van fondsen voor de vereniging en de viering. Eén van die activiteiten is een ansichtkaarten-actie. Daarvoor werd een fotowedstrijd uitgeschreven en woensdagavond was daarvan de prijsuitreiking in de fotostudio van d-eYe Photography.

De uitslag kwam unaniem tot stand bij de jury, onder voorzitterschap van Daniëlla de Bie. In totaal 150 ingezonden foto’s zijn bekeken en beoordeeld, zonder dat de juryleden wisten wie de fotografen waren. Nadat later de namen bij de foto’s waren gezocht, bleken drie dames uit Loenen met de eer te zijn gaan strijken. Zij hebben woensdag, tijdens een gezellige bijeenkomst, hun prijzen gekregen van de voorzitter van de jury, Daniëlla de Bie, van d-eYe Photography. Als extraatje kregen ze van Daniëlla hun foto’s mooi afgedrukt bij de prijzen. Ook zullen van de ingezonden foto’s ansichten worden gedrukt, die vanaf 2 juni tijdens de schaapscheerdersfeesten worden aangeboden.

De eerste prijs is gewonnen door Anna Hoekstra-Bernhardt. Zij kreeg een persoonlijke één-op-één workshop fotografie bij d-eYe Photography t.w.v. € 225,00. Ze kreeg die hoofdprijs voor haar foto van het Kasteel ter Horst. Anna is van origine Duitse en vanwege de liefde vijfenhalf jaar geleden naar Loenen verhuisd. Ze spreekt vrijwel accentloos Nederlands, woont met plezier in Loenen en heeft als hobby fotograferen. De winnende plaat is een prachtige evenwichtige winteropname van kasteel Ter Horst. De foto is gemaakt met een gewone digitale camera. Met een tikje ongeloof, maar ook met trots nam Anna, in aanwezigheid van haar man, de eerste prijs in ontvangst.

De tweede prijs ging naar Ricky Uiterweerd. Voor haar was er een mooie fotosessie inclusief een 30-40 cm foto naar keuze van deze sessie t.w.v. € 80,00. Ricky fotografeerde het Lonapark in de herfst. Ricky: “Er zijn meestal maar enkele dagen in het jaar dat de kleuren zo overweldigend zijn als op de foto. Ik heb er vorig jaar speciaal op gelet om deze foto te kunnen maken.” De jury vond met name de weerspiegeling van de kleuren in het water erg goed getroffen.

De derde prijs was voor Gerry ter Horst. Haar winnende foto, van de schaapskooi, werd afgedrukt bij een echt vaklab en ingelijst in een mooi passe-partout met lijst t.w.v. € 60,00. Gerry heeft deze foto gemaakt als voorbereiding voor een schilderij dat ze, inmiddels op de schildercursus die ze al drie jaar volgt, gemaakt heeft.

Op alle voor gebruik als ansichtkaarten en kerstkaarten geselecteerde foto’s, zal de naam van de maker worden afgedrukt. Daarnaast komen er setjes met herdrukken van oude ansichtkaarten. De setjes kaarten komen zoals gezegd al bij het schaapscheerdersfeest op 2 juni in de verkoop. De opbrengsten zijn volledig bestemd voor het Loenens Cadeau voor 100 jaar Olto, te weten nieuwe uniformen voor Olto. Meer info daarover is te vonden op: www.100jaarolto.nl

Op de foto v.l.n.r.: Daniella de Bie (voorzitter jury), Anna Hoekstra- Bernhardt (eerste prijs), Ricky Uiterweerd (tweede prijs), Gerry ter Horst (derde prijs).

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.