Home / Beekbergen / Erebier voor Koninklijke Drukkerij Apeldoorn

Erebier voor Koninklijke Drukkerij Apeldoorn

BEEKBERGEN – Stadsbierbrouwerij Apeldoorn brengt ook dit jaar weer samen met Collectie ‘40-‘45 en de heer Jan Hogeweij (beiden uit Beekbergen) een speciaal bier uit. Het erebier wordt opgedragen aan de Koninklijke Drukkerij Apeldoorn.

Met het uitbrengen van dit speciale Erebier brengen zij een eerbetoon aan het ondergronds verzet van de Koninklijke Drukkerij Apeldoorn, welke gevestigd was op de Kapelstraat in Apeldoorn. De eigenaar en directeur Schalk Toom was in de jaren ‘40-‘45 zeer actief in het verzet van Apeldoorn. Met het vervalsen van persoonsbewijzen hebben Schalk Toom en zijn medewerkers vele mensen in nood kunnen helpen. Ook het drukken van verzetskranten behoorde tot hun verzetsactiviteiten. Het bekende Apeldoornse herinneringsboek ‘Ik draag U op’ werd door de Koninklijke Drukkerij Apeldoorn in 1945 uitgegeven. Het eerste Schalk’s Bier (zoals het erebier officieel heet) werd aangeboden aan de zoon van Schalk Toom.

Om te komen tot Schalk’s Bier hebben de brouwers voor deze gelegenheid een zestal proefbrouwsels gebruikt! Het juiste recept kwam tot stand door de inzet van het Apeldoorns Bierbrouwers Gilde. AWA’85.
Het Schalk’s Bier is te koop bij: Slijterij Hamer, Mitra ‘t Fort, ‘t ‘ Okshooft, Bloem’s Vinotheek, Ten Voorde Ugchelen , C1000 slijterij Korianderplein , ‘t Keteltje in Beekbergen en Gall&Gall Eglantier.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.