Home / Doesburg / DWV Heren besluiten de competitie met een ruime zege

DWV Heren besluiten de competitie met een ruime zege

DOESBURG – De mannen van DWV schoten afgelopen zaterdag ouderwets uit hun slof toen Proteus 1 uit Twello op bezoek kwam. De winst van vorige week in Meppel tegen MZ&PC De Reest en het bijna ten einde zijn van de competitie, zorgde er misschien wel voor dat de mannen “vogelvrij” speelden.

Opmerkelijk feit was dat René Giesbertsen deze wedstrijd als veldspeler opereerde en niet zoals we sinds jaar en dag gewend zijn, onder de lat ligt. Hij deed dit zeer verdienstelijk en liet zien dit vak ook te beheersen. Jan Eenstroom opende na direct het begin signaal met een fraai schot de score, 1-0. Thieme Smeenk wist de score verder op te voeren, vanuit een overtalsituatie voor DWV maakte hij 2-0. Helaas voor thuisploeg moesten “aanvoerdert” Eric Jansen en Coen van Vliet verplicht rusten van het arbitrage duo waardoor Proteus in overtalsituatie de mogelijkheid werd geboden om de stand weer gelijk te trekken, 2-2. Het was Thomas Smeenk, die aan het eind van het 1e part, toch DWV weer op voorsprong zette met een afstandspegel 3-2. Aan het begin van het 2e part trokken de Twellonaren de stand wederom gelijk 3-3, onmiddellijk beantwoord door “het kanon” Thomas Smeenk, 4-3. Maar ook nu was de vreugde van korte deur, Berry te kamp moest vlak voor het einde van het 2e part het water verlaten en dit cadeautje werd vriendelijk in ontvangst genomen door Proteus, 4-4. Begin 3e partje ontstond er enige verwarring bij het ruimschoots aanwezige publiek in zwembad Den Helder. Proteus nam direct na het begin met een flitsende aanval de leiding, 4-5. Verwarring was er bij de spelers van DWV niet, zij vertrouwden op hun eigen spel en lieten zich de kop niet gek maken. Door samen en met elkaar hard te werken, dwongen zij Proteus tot het maken van fouten. De mannen uit Twello moesten in de “achteruit” en moesten drie keer aan de noodrem trekken. 2x een manmeer situatie en 1x een strafworp hield DWV aan deze aanvalsdrift over. Thomas Smeenk maakte 5-5, Coen van Vliet vanuit een 5 meter 6-5 en kort voor het eind van het 3e part opnieuw Thomas Smeenk 7-5. Het 4e part begon zoals het 3e part eindigden, met een veel sterker DWV en een moegestreden Proteus. Luuk van Ophuizen maakte 8-5 en na een tegendoelpunt van Twello 9-6. Thomas Smeenk (met een lange solo over het gehele bad) en Coen van Vliet (manmeer situatie) bepaalde de eindstand op 11-6.

DWV 1-Proteus 1 11-6 (3-2, 4-4, 7-5 en 11-6). Treffers: Luuk van Ophuizen (2x), Thomas Smeenk (5x), Coen van Vliet (2x), Jan Eenstroom en Thieme Smeenk (1x).

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.