Home / Hummelo / Zonovergoten Hummelose Zeskamp

Zonovergoten Hummelose Zeskamp

HUMMELO – Bierpulschuiven, het spel met de binnenspiraal, het sponsorspel, puzzelen, tobbendansen en beachvolley; het waren allemaal onderdelen van de zeskamp op Koninginnedag voor de twaalfde maal in Hummelo. “Het is heel heel heel goed verlopen”, laat Leida Wenneker van Oranjevereniging Hummelo weten. “Het mooie oranje Koninginnezonnetje werkte natuurlijk goed mee”.

Zeker 200 deelnemers wisten de weg naar Hummelo te vinden om in teams van tien personen tegen elkaar te strijden op de verschillende onderdelen. “Het tobbendansen wordt ieder jaar weer als een zeer mooi spel ervaren”, aldus Wenneker. Niet alleen de volwassenen durfden de strijd aan te gaan, ook de junioren waren fanatiek aan de gang. Zij deden alleen niet mee aan de puzzel, in plaats daarvan was er voor hen een spel met de skippybal. Team Hopla was de winnaar bij de senioren en bij de junioren was team Wolvetang de beste.
Een Koninginnedag in Hummelo is natuurlijk niet compleet zonder het Vogelschieten. Ook daar wisten zeker 55 deelnemers enthousiast aan mee te doen. Henk van Dijk schoot de romp eraf en mag zich daarom de nieuwe Hummelose schutterskoning noemen. Ab de Vries schoot de kop, Bennie Janssen de linker vleugel, Rob Boes de rechter vleugel en Floris Beelaerts van Blokland de staart. “Alles bij elkaar genomen, was het in één woord een geweldige Koninginnedag”, vertelt Wenneker. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.