Home / Eerbeek / Jumbo Eerbeek met keurmerk voor duurzaamheid onderscheiden

Jumbo Eerbeek met keurmerk voor duurzaamheid onderscheiden

EERBEEK – Zaterdag week heeft wethouder Bart Elbers van de gemeente Brummen het gevelschild ‘Super Supermarkt Keurmerk’ opgehangen bij Jumbo Eerbeek, samen met de heer Heine sr., de oprichter van het bedrijf.

Volgens wethouder Elbers is het niet verrassend dat de supermarkt van familie Heine het keurmerk, overigens als eerste in Nederland, in de wacht sleepte. “Zo als ik de ondernemer ken houdt hij het niet alleen bij het praten over duurzaamheid, lokale betrokkenheid en sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen, hij stuurt zijn bedrijf ook dusdanig aan, en voert het beleid ook uit. Daar hebben we het afgelopen jaar al veel van gemerkt; het spaarprogramma voor scholen om duurzame investeringen te kunnen doen en de inzamelingsactie van zwerfvuil als lege blikjes en petflesjes zijn daar twee heel herkenbare en concrete voorbeelden van”.

Het keurmerk is geïntroduceerd door het Vakcentrum Levensmiddelen. Samen met TNO hebben zij zeven zeer uitgebreide criteria ontwikkeld waarop een zelfstandige supermarkt objectief beoordeeld kan worden. Volgens professor Zwetsloot van het TNO is dat belangrijk, omdat er geen discussie mag ontstaan over de beoordeling. De criteria zijn achtereenvolgens transport en logistiek, energie, lokale betrokkenheid, afvalinzameling en reductie, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment en tenslotte, niet onbelangrijk, veiligheid en preventie.
Supermarkteigenaar Casper Heine is helemaal in zijn nopjes met het keurmerk. “Naast het feit dat onze medewerkers een topprestatie hebben geleverd om dit certificaat te kunnen behalen, ben ik zo trots als een pauw dat we het keurmerk als allereerste in Nederland hebben mogen ontvangen. Ik kreeg het uit handen van MKB voorzitter Hans Biesheuvel, ook niet de eerste de beste.” De Eerbeekse ondernemer vervolgt: “Het keurmerk is voor ons een geweldige opsteker. We zijn nog niet eens een jaar onderweg onder de Jumbo-vlag en nu al deze waardering. Het toont de meerwaarde aan van de zelfstandigen in hun vestigingsplaatsen, zij doen altijd iets extra’s en zijn betrokken bij de lokale gemeenschap, dat is inmiddels wel bewezen. Het mooie van dit keurmerk is dat we over twee jaar weer gekeurd worden, dat houdt natuurlijk in dat we ons beleidsplan voor de middellange termijn heel gericht gaan uitvoeren, en duurzaamheid is daarin een belangrijke kernwaarde. Voor onze klanten hopen we op deze wijze een betrouwbare supermarkt te zijn én te blijven!” – foto: Han Uenk

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.