Home / Bronckhorst / Oudere vrouw in Brummen bestolen bij babbeltruc

Oudere vrouw in Brummen bestolen bij babbeltruc

BRUMMEN – De politie waarschuwt wederom voor babbeltrucs bij oudere bewoners. Een bejaarde vrouw aan de Spoorstraat in Brummen werd zaterdag de dupe van een babbeltruc. Uit de woning van de vrouw werden sieraden weggenomen. De politie waarschuwt nogmaal alert te zijn op deze praktijken.

De vrouw kreeg die dag rond 17.00 uur bezoek van een onbekende jongeman en vrouw. Het tweetal was aan komen rijden in een blauwe auto. Ze vroegen de vrouw of ze foto’s mochten maken van haar tuin. Hierbij hield de vrouw de bewoonster buiten aan de praat. Vermoedelijk heeft de man op dat moment kans gezien om de woning binnen te gaan en enkele sieraden weg te nemen. Pas de volgende dag ontdekte de bewoonster dat ze sierraden miste. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben kunnen dit melden via 0900-8844.

De politie roept mensen op alert te zijn op babbeltrucs en oplichting en bij verdachte situaties direct te bellen met 112 (spoed) of 0900 8844. Oplichters verzinnen de beste smoezen om iemand af te leiden of om binnen te komen. Men vraagt bijvoorbeeld de weg of is op zoek naar een verloren huisdier. Terwijl het slachtoffer hiermee bezig is, glipt iemand anders het huis binnen om geld, sieraden of bankpasjes te stelen. Vaak zijn ouderen daar de dupe van.
Bent u toch slachtoffer geworden van een oplichter? Onthoud goed hoe de dader eruit zag en geef dit meteen door aan de politie.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.