Home / Eerbeek / Free Village in Eerbeek herleeft op kleine schaal

Free Village in Eerbeek herleeft op kleine schaal

EERBEEK – Oudere Eerbekenaren weten het vast nog: het Free Village festival, dat op 13 september 1969 plaats vond in Eerbeek. Op verschillende podia en zalen in het dorp speelden de beste Nederlandse bands uit die tijd en overal waren kunstzinnige uitingen te bewonderen. Het dorp werd overspoeld door jongeren – hippies – die in de beste traditie van love and peace een heerlijke weekend in Eerbeek beleefden.

In die tijd was de band Straight Flush zeer populair in Eerbeek. In de jongerencultuur van het dorp waren dat echte beroemdheden. Het was een band in de traditie van de groep Chicago, dus rock en soul van een band met een strakke blazerssectie. Wat zou het mooi zijn als die band nog eens op het podium zou klimmen, is een gedachte die regelmatig opduikt bij ‘oudere jongeren’.

Helaas zal dat nooit meer kunnen, want er zijn enkele bandleden overleden. Toch leeft het idee nog steeds en op zaterdag 7 juli staat in Zaal Spoorzicht een band op het podium die wat de organisatie betreft perfect in de voetsporen van Straight Flush past. De naam willen de organisatoren nog even niet prijsgeven, maar de kaartverkoop is inmiddels begonnen. Het belooft in ieder geval een echte reünie-avond te worden voor mensen die er bij waren in 1969 of die willen proeven van de sfeer die ontstond toen Eerbeek voor één dag het Woodstock van Nederland was.
Kaarten voor de Free Village Reünie kosten € 8,- en ze zijn te koop in café Spoorzicht.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.