Home / Bronkhorst / Brummense Bikkels

Brummense Bikkels

BRUMMEN – Vrijdag, op de dag waarop ’s ochtends de Koninklijke Onderscheidingen zijn uitgereikt, heeft burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen de eerste Brummense Bikkels uitgedeeld. Deze jeugdlintjes waren bestemd voor kinderen kinderen die bijzondere prestatie hebben verricht: Daniëlle Peelen en een groepje buurtkinderen van de Imker in Eerbeek.

Er zijn twee Brummense Bikkels uitgereikt in verschillende leeftijdscategorieën. De veertienjarige Daniëlle Peelen kreeg de eerste. De jury vindt dat zij de Bikkel verdient, omdat zij zich volledig belangeloos heeft ingezet voor een Eerbeekse familie, wiens huis volledig is afgebrand. Het feit dat deze familie al hun spullen is kwijtgeraakt, ging Daniëlle zeer aan het hart. Ze heeft zelf het initiatief genomen om de situatie voor te leggen aan het nationale Tv-programma De BZT-show. Op ‘slinkse’ wijze heeft ze informatie verzameld en doorgegeven aan het programma, dat een actie op touw heeft gezet om de familie te ondersteunen.
De Brummense Bikkel voor de categorie 4 tot en met 11 jaar ging naar een groep kinderen uit de Imkerbuurt in Eerbeek. Sinds 2004 zamelen deze kinderen met veel enthousiasme kerstbomen in. Bijzonder is dat ze elk jaar, zonder tussenkomst of ondersteuning van volwassenen, unaniem een goed doel uitkiezen, waarvoor de gehele opbrengst van de kerstboominzameling bestemd is. Na de keus voor de slachtoffers van de Tsunami in Indonesië in 2004 volgden onder andere de Eerbeekse Kiboe, De Beekwal, Natuurmonumenten, Energy 4All, de slachtoffers van de ramp in Haïti en Pink Ribbon. De kerstboominzameling is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende happening met een grote naamsbekendheid in Eerbeek. De groep kinderen die een Bikkel uit handen van burgemeester Joosten ontving zijn: Mare en Yara Lupinu, Danique Meurs, Pien Visscher, Ilse en Timo Dreijer, Kevin Harmsen, Manon de Winkel, Rowan en Thijmen Bonnet en Jesper en Bente Schoonheden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.