Home / Bronkhorst / SHURT rockt Lentepop naar hoogtepunt

SHURT rockt Lentepop naar hoogtepunt

BRUMMEN – De latente lentetalenten pakten dit jaar weer verrassend uit op Lentepop in Brummen. Zij mochten met recht talenten genoemd worden.
De stoere meidenrockband Drop-Out uit Rheden mocht het spits afbijten met een nieuwe zangeres op het podium. De jongedames leken nog wat onwennig op het podium maar er werd verdienstelijk gespeeld. De samenzang van het duo 2U, met de prachtige stemmen van Robin van Gaalen en Bram Boender, klonk wel al zeer ervaren. Zij gaven een eigen draai aan een aantal bekende popliedjes en hebben ook eigen werk. De uit Brummen afkomstige New Genereation Blues zorgde vervolgens vroeg op de avond al voor een echte uitsmijter. Tot genoegen van het veelal uit eigen dorp afkomstige publiek natuurlijk. De zanger/gitarist Harm van Essen deed met zijn medebandleden Ferry Timmer en Maarten Hamer niet onder voor de doorgewinterde muzikanten later op de avond. Aan de manier van spelen was te zien dat de jongens zich de nummers van oude gitaarlegendes zoals Jimi Hendrix behoorlijke eigen hadden gemaakt. Harm bleek in staat de gitaarsolo’s zeer overtuigend neer te zetten en ook nog over een bijzondere zangstem te beschikken.

Tussen de optredens door werden flyers uitgedeeld met het verzoek QSpop op facebook en twitter te volgen. Onder de nieuwe facebook-likers zullen driemaal tien munten worden verloot, bekendmaking tijdens Zomerpop.

Na de lentetalenten was het de beurt aan de bands Springstof en S.H.U.R.T. (foto) om het opgewarmde publiek op temperatuur te houden. Beide bands waren vindingrijk en muzikaal. Zo hadden zij heel verrassend in een aantal songs bekende nummers samen in een versie ondergebracht.
We weten nu ook waarom de Steenderense band S.H.U.R.T. zichzelf een Asskicking Solid Rockband noemt. Zij gingen vooral voor de gouwe ouwe stevige rocksongs en wisten een nummer hier anders wel naar om te bouwen. Toch was de akoestische versie van “I follow Rivers”, waarmee Triggerfinger een grote hit heeft gescoord, een hoogtepunt. De mistkanonnen zorgden vooral bij aanvang voor een ludiek showelement.

Lentepop viel dit jaar vroeger dan de voorgaande jaren en het zag er naar uit dat dat qua weersomstandigheden niet goed zou uitpakken. De werkgroep QS-pop (www.qspop.nl) was dan ook erg blij dat het de hele dag droog is gebleven. Ondanks de lage temperatuur wisten zo’n vijfhonderd mensen het Marktplein in Brummen te vinden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.