Home / Apeldoorn / Installatie nieuwe burgemeester Apeldoorn op 24 mei

Installatie nieuwe burgemeester Apeldoorn op 24 mei

APELDOORN – John Berends zal op donderdag 24 mei tijdens een bijzondere raadsvergadering worden beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Berends is lid van het CDA. Sinds 1 maart 2005 was hij burgemeester van de gemeente Harderwijk.

Om 19.30 uur begint de bijzondere raadsvergadering in de raadzaal van het Apeldoornse stadhuis (Marktplein 1, Apeldoorn). Tijdens de raadsvergadering zal de heer Berends worden beëdigd door de Gelderse Commissaris van de Koningin. Vervolgens zal hij worden geïnstalleerd (hij ontvangt hierbij het ambtsketen en de voorzittershamer). Daarna wordt de raadsvergadering gesloten en vindt een welkomstreceptie plaats in de burgerzaal van het Apeldoornse stadhuis.

De ministerraad heeft op vrijdag 13 april 2012 ingestemd met het voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om John Berends MPA voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Apeldoorn.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.