Home / Doesburg / Rinus Rabeling ere-burger Doesburg

Rinus Rabeling ere-burger Doesburg

DOESBURG – Rinus Rabeling werd donderdag door burgemeester Kees Luesink tijdens de raadsvergadering in het Doesburgse stadhuis naar voren geroepen. Uiterst verbaasd voldeed hij aan dit verzoek en tot zijn grote verbazing benoemde de burgemeester Rabeling tot ere-burger van de stad Doesburg. Hij kreeg de erepenning, een fraaie oorkonde en natuurlijk een mooie bos bloemen. Rinus Rabeling werd geroemd omdat hij zich gedreven inzet voor het behoud van de historische waarden in Doesburg en omgeving. Het 40-jarig bestuursvoorzitterschap van Vereniging Ambt en Stad was een mooie aanleiding om Rabeling te eren met het ereburgerschap. Onder zijn bezielende leiding groeide het bezoekersaantal van museum de Roode Tooren enorm. Ook het aantal leden van Stad en Ambt groeide door zijn inzet van 77 naar meer dan 500 leden. Enkele jaren geleden kreeg hij daarvoor al een Koninkijke Onderscheiding en nu dus de hoogste eer van ‘zijn’ stadje aan de IJssel – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.