Home / Doesburg / Henk Westra geïnstalleerd

Henk Westra geïnstalleerd

DOESBURG – Tijdens de raadsvergadering donderdag werd Doesburger Henk Westra geïnstalleerd als nieuwe wethouder. Hij volgt namens D66 de ambitieuze Marleen Huizingh op, die na nog geen jaar alweer vertrekt. Eerst werden eerst de geloofsbrieven van Henk Westra gecontroleerd en in orde bevonden. Hierna kregen de partijen gelegenheid een woordje over de benoeming te zeggen. Het bleek dat de PvdA en de VVD tegen de benoeming zijn, omdat het hebben van een dubbelfunctie – Westra is ook raadsgriffier in de gemeente Zevenaar – die zo nauw verweven ligt hen lastig lijkt. Ook is het voor hen niet duidelijk waar de meeste loyaliteit ligt. Het CDA gaf Westra het voordeel van de twijfel.
Na een persoonlijke stemming bleek dat er 5 stemmen tegen en 14 voor de benoeming waren. Hierop nam burgemeester Kees Luesink Westra de eed af en was hij toegevoegd aan het college – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.