Home / Rheden / Inwoner Rheden gearresteerd als verdachte verkrachting Arnhem

Inwoner Rheden gearresteerd als verdachte verkrachting Arnhem

ARNHEM – De politie heeft zaterdag een 43-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden. Hij wordt verdacht van de ernstige dubbele verkrachting welke een week geleden plaats vond op de Nijhoffstraat en in het Sonsbeekpark in Arnhem. Een DNA-match bracht de politie op het spoor van de verdachte.

De verdachte werd gearresteerd en is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt ook of de man voor andere zedenzaken in aanmerking komt. In de woning van de man werd in de loop van de dag sporenonderzoek gedaan.

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april, tussen 04.15 en 07.00 uur, werd een 24-jarige vrouw verkracht. Dit gebeurde in een steegje van de Nijhoffstraat in Arnhem. Het slachtoffer werd vervolgens meegenomen naar het Sonsbeekpark, waar de dader zich nogmaals vergreep aan de vrouw. Het incident bracht veel onrust teweeg. De politie startte meteen een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op.
Sinds vorige week zaterdag zijn er 25 mensen bezig met het onderzoek. De politie startte die zaterdag direct met een uitgebreid buurtonderzoek. Afgelopen vrijdag werden flyers huis aan huis verspreid in de directe omgeving waar de beide misdrijven plaatsvonden. In de flyer werd een getuigenoproep gedaan. Ook werden er op de Apeldoornseweg ter hoogte van de ingang van het Sonsbeekpark matrixborden geplaatst om getuigen op te roepen zich te melden. Extra informatie was te vinden op de website www.politieonderzoeken.nl. Het was voor Gelderland-Midden de eerste keer dat hiervan gebruik werd gemaakt. De politie zet het onderzoek voort.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.