Home / Regio / ChristenUnie wil financiële bijdrage provincie in NP de Hoge Veluwe

ChristenUnie wil financiële bijdrage provincie in NP de Hoge Veluwe

REGIO – De Gelderse ChristenUnie wil een motie indienen om te investeren in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Reden is dat in de nieuwe stads- en regiocontracten afspraken staan over het nationale park, ondanks aanwezige beschikbare eigen middelen voor cofinanciering van het park. Nu dreigt het park geen financiële steun te krijgen omdat de verantwoordelijke gemeenten de belangen van het park niet hebben meegenomen bij het indienen van de plannen van de stads- en regiocontracten. De ChristenUnie is van mening dat het NP de Hoge Veluwe hier niet de dupe van mag worden. Het park is daarvoor te belangrijk als het gaat om economische en de recreatieve functie in Gelderland.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.