Home / Velp / Jack de Vries bij CDA in Velp

Jack de Vries bij CDA in Velp

VELP – Tijdens een druk bezochte CDA-bijeenkomst in Velp, maakte Jack de Vries, voormalig ‘spindoctor’ van het CDA en Staatssecretaris van Defensie, bekend zich niet kandidaat te stellen voor de lijsttrekkerverkiezingen van het CDA. Hij stelde zich op als warm voorstander van deze verkiezingen. Hij kon de aanwezige CDA leden uit de omgeving aan het eind van de avond meedelen dat het landelijk partijbestuur had besloten deze verkiezing van de lijsttrekker in mei te gaan houden.

De enkele weken geleden verzonden uitnodiging van de CDA-afdelingen Rheden-Rozendaal en Arnhem kreeg woensdagavond door de kabinetscrisis in Den Haag een extra dimensie. Gastspreker Jack de Vries stelde dat het CDA wel degelijk bestaansrecht heeft. Aan de hand van het thema “Kiezen en Verbinden” legde hij uit wat volgens het Strategisch Beraad de toekomstige koers moet zijn. De antwoorden voor de vragen van morgen zijn geformuleerd op basis van het christendemocratisch denken. Deze ankerpunten zijn geplaatst in de huidige tijd. Voor het CDA is ieder mens van waarde en ieder mens komt pas echt tot zijn recht in relatie tot anderen. Mensen zijn betrokken bij elkaar, de samenleving en de toekomst. Juist in een tijd dat de overheid een stap terug moet doen, kunnen creatieve oplossingen uit de samenleving komen. Meer dan voorheen vraagt dat van iedereen een bewuste en betrokken bijdrage, aldus De Vries.

De aanwezige leden spraken zich uit voor deze koers met onder andere aandacht voor maatschappelijke dienstplicht, een complete maar ook zorgvuldige aanpak voor hervorming van de woningmarkt en een herkenbaar sociaal gezicht. Maar belangrijk is vooral ook eenheid binnen de partij. Het is nu zaak om gezamenlijk de schouders eronder te zetten met de blik naar de toekomst.
Voor de uitvoering van de strategische agenda die de komende maanden wordt vastgesteld, kiest het CDA voor het solide midden: heldere keuzes in beleid, en de verbinding tussen oud en jong, geboren en nieuwe Nederlanders, stad en platteland, alsook de wereldschaal van de economie en de menselijke maat voor de gemeenschap.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.