Home / Eerbeek / Vrouwen van Nu met pastoor Jacobs op reis naar Shanghai

Vrouwen van Nu met pastoor Jacobs op reis naar Shanghai

EERBEEK – Op de provinciale jaarvergadering in Tiel werd gemeld, dat het voorvoegsel NBvP (Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen) is geschrapt en dat de organisatie verder gaat als Vrouwen van Nu. Een ander nieuwsfeit is, dat mannen nu sponsorlid van de vereniging kunnen worden. Zij ontvangen dan het tweemaandelijkse orgaan van Vrouwen van Nu en worden zo geïnformeerd over de activiteiten die in Nederland worden voor de leden worden georganiseerd.

Vorige week sprak pastoor Jacobs uit De Lutte in grand café De Korenmolen over de reis met de Trans Siberië Express die hij vijf jaar geleden met zijn zwager maakte. Tientallen jaren had hij al plannen voor een dergelijke reis, maar de tijd en wellicht ook de financiële middelen ontbraken om het te realiseren. Na zijn pensionering ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Het duo vloog van Schiphol naar Sint Petersburg en sloot zich daar aan bij een georganiseerde groepsreis die ruim drie weken duurde. Hoeveel de reis gekost heeft, werd niet verteld en er werden ook geen vragen over gesteld. In grote steden verbleef men enkele dagen in hotels. De reisleider had alle mogelijke informatie over bezienswaardigheden en iedereen was vrij om daaruit een keuze te maken. Van Sint Petersburg ging de reis met de Trans Siberië Express naar Moskou en daarna volgden nog duizenden treinkilometers naar het Oosten.
Jacobs beschikt over een prachtig warme stem en bleek een geboren verteller. Het leek alsof hij de reis gisteren had gemaakt. Hij vertelde honderduit over de kunst in de musea, de vele kerken, de iconen, de metro van Moskou, de oneindige vlaktes in Siberië en Mongolië, het reilen en zeilen in de trein, de onderkomens in de verschillende hotels en de bijzondere mensen die hij ontmoette. Voor de pauze sprak hij een uur en het was van begin tot eind muisstil, iedereen luisterde geboeid. Na de pauze illustreerde hij zijn verhaal met enkele foto’s en op een landkaart wees hij steden en landen aan. De treinreis eindigde in Shanghai en vandaar vloog men terug naar Schiphol.
Sinds die reis is Jacobs al verschillende keren naar Spanje geweest en vorige week kwam hij weer terug in Nederland. Jacobs verblijft elk jaar 3,5 maand in Spanje, waar 80.000 katholieke en evenveel protestantse overwinteraars aan de costa’s verblijven en wekelijks te vinden zijn in hun kerken.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.