Home / Bronkhorst / Zonnemaatjes doen het goed op de Michaelshoeve

Zonnemaatjes doen het goed op de Michaelshoeve

BRUMMEN – Precies een jaar geleden is voor de kinderen en jongeren van de Michaelshoeve in Brummen het project Zonnemaatjes van start gegaan. Dit project zoekt en begeleidt zonnemaatjes, voor degenen van de kinderen die anders weinig buiten de instelling zouden komen. Een maatje is een vrijwilliger die samen met het kind of de jongere leuke, leerzame en / of sportieve activiteiten onderneemt. “Het project in Brummen is boven verwachting succesvol”, vertelt projectcoördinator Floor van de Vliet. “We hadden gehoopt op een aantal van twaalf of dertien aanmeldingen van geschikte vrijwilligers, maar we hadden niet kunnen bedenken dat mensen in onze omgeving zo gemotiveerd en betrokken zouden zijn. Inmiddels zijn er zestien vrijwilligers actief en hebben nog drie vrijwilligers een leuke en leerzame periode met een kind afgesloten”. Die contacten zit hem in de kleine dingen; een spelletje op de groep, een cadeautje voor Sinterklaas, naar de speeltuin of een ijsje halen.
Natuurlijk zijn meer vrijwilligers altijd welkom.

www.zonnemaatjes.nl
E-mail. fvandevliet@zonnehuizen.nl
Tel. 06 – 83252635
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.