Home / Dieren / Wetenschap op school

Wetenschap op school

DIEREN – Hoe krijg je jongeren enthousiast voor de wetenschap? Haal bijvoorbeeld een bus vol jonge wetenschappers naar school! Woensdag kwam de Jonge Akademie on Wheels langs bij de tweede klassen havo en vwo van Het Rhedens in Dieren.

Een sportdag voor de hersenen, zo noemen de wetenschappers de dag die zij doorbrachten op Het Rhedens. De ochtend begon met diverse workshops, waarbij een antwoord werd gezocht op de vraag ‘wat is wetenschap?’. Zo stonden er proefjes met voedsel op het programma, maar kregen de leerlingen ook de opdracht eens rond te kijken bij school en wetenschappelijke dingen te zoeken. Onder leiding van een paar eigen wetenschappers volgden de leerlingen in groepjes het programma. Rond de middag verzamelde iedereen zich in de gymzaal voor een spannende quiz, gepresenteerd door Victoria Koblenko. Hierbij werden vragen beantwoord die zijn bedacht door de leerlingen zelf: zijn worteltjes echt goed voor je ogen en word je gelukkiger als je weet dat je ’s avonds frietjes eet? Ook de estafette, die daar werd gehouden, kon op enthousiasme rekenen. De puzzels en opdrachten waren pittig, maar daar lieten de jongens en meiden zich niet door tegenhouden.
Of deze dag erin resulteert dat meer jongeren gaan kiezen voor een wetenschappelijke studie, is nog afwachten, het duurt nog even voor de jongens en meiden hun keuze moeten maken. Wel hebben ze een leuke dag gehad en ingezien dat bij heel veel dingen in het leven wetenschap komt kijken.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.