Home / Eerbeek / Afscheid van juf Sita

Afscheid van juf Sita

EERBEEK – Juf Sita de Visser heeft woensdag afscheid genomen van basisschool De Enk in Eerbeek. Veertien jaar lang heeft zij daar de kleuters onder haar hoede gehad en dit was iedere dag weer een feestje voor haar en de kinderen. Voordat juf Sita naar de Enk kwam, was zij tien jaar leerkracht in Tonden. Nu is het tijd voor afscheid, want Sita gaat met pensioen.
Het afscheid is niet zomaar voorbij gegaan, het werd een echte feestdag. De kleuters, uitgedost als lieveheersbeestjes en uitgerust met een mobiele telefoon, belden ’s ochtends aan bij hun nietsvermoedende juf. Ze namen haar zingend mee in de benenwagen, op weg naar school. Hier stonden de overige groepen klaar in een erehaag.
Binnen was er eerst een uurtje voor het afscheid van de kleuters en hun ouders in het speellokaal. Juf Sita kreeg mooie cadeaus, waaronder een wandbord met getekende poppetjes gebaseerd op de tekenontwikkeling van een kleuter. Ook kreeg Sita een versierd gymbankje uit de kleuterschoolperiode van de Springplank, waar zij hoofdleidster was van 1973 – 1975. Talloze cadeaus volgden met liedjes, opzegversjes en kleine acts voor deze gewaardeerde juf. De groepen drie tot en met acht namen daarna kort afscheid in haar vertrouwde ‘dierengroep’.
Juf Sita had op haar beurt ook een verrassing voor de kleuters. Een goochelaar liet prachtige trucs zien. Nadat de kleuters op school mochten eten, was er voor iedereen gelegenheid om afscheid te nemen. ’s Avonds is de dag afgesloten met een groot feest voor collega’s, familie en andere genodigden.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.