Home / Regio / Aantal overvallen in district NO Gelderland flink gedaald

Aantal overvallen in district NO Gelderland flink gedaald

REGIO – Het aantal overvallen binnen het gebied van politiekorps Noord- en Oost-Gelderland is flink gedaald. In het eerste kwartaal van 2011 zijn er 29 overvallen gepleegd. De eerste drie maanden van dit jaar waren dat er acht. De aanpak van overvallen is een belangrijke prioriteit van het politiekorps.

In 2011 is er een regionaal overvallenteam gestart. Het team is dagelijks bezig met onderzoeken naar gewapende overvallen. Het oplossingspercentage steeg vorig jaar al van 32 naar 45.8%. Vorig jaar is er flink samengewerkt om het aantal overvallen terug te dringen. Met de Kamer van Koophandel, Gemeenten en het Centrum voor criminaliteitspreventie en Veiligheid zijn voorlichtingen georganiseerd voor ondernemers. De politie hoopt dat deze integrale aanpak heeft bijgedragen aan de daling. Ook dit jaar blijft de aanpak overvallen een belangrijke prioriteit.

De daling is in alle districten ingezet. In Apeldoorn werden er in het eerste kwartaal van 2011 nog 12 overvallen gepleegd. Dit jaar waren dat er slechts twee. In de IJsselstreek zijn er vorig jaar vier overvallen gepleegd. Dit jaar sloeg er tot nu toe nog geen overvaller toe. Op de Veluwe is het aantal gehalveerd, van vier naar twee. In de Achterhoek daalde het aantal van zeven naar vier.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.