Home / Bronkhorst / Burgers bepalen toekomst gemeente Brummen

Burgers bepalen toekomst gemeente Brummen

BRUMMEN – Waar wil de gemeente Brummen naartoe in de toekomst? Dat is de grote vraag die moet worden beantwoord met een zogeheten Integrale Toekomstvisie. De gemeente gaat aan de slag met deze visie en vraagt burgers daarbij nadrukkelijk om input.

‘Een nieuwe manier van werken’, noemt wethouder Hennie Beelen het. Brummen gaat inwoners vragen hun kennis te delen en zo mee te denken over de toekomst van de gemeente. Dit werd voorheen al gedaan middels inspraakavonden en deze zullen ook in dit proces plaatsvinden, maar dit keer gaat het een stapje verder. Zo wordt een denktank gevormd van mensen uit de gemeente die hun kennis en kunde in willen zetten en meedenken in dit proces. Daarnaast gaat internet een grote rol spelen. Via de sociale media wordt iedereen uitgenodigd mee te praten, er wordt onder andere een digitaal platform opgezet. Dit is laagdrempelig, waardoor de gemeente veel verschillende mensen hoopt te bereiken. “Het gaat dit keer niet om mensen die groepen vertegenwoordigen. We gaan als gemeente ook in gesprek met grote partijen, zoals SWB, woningstichtingen en ga zo maar door. We hopen via internet vooral met individuen in contact te komen, die laten weten hoe zij de toekomst van de gemeente Brummen voor zich zien”, aldus Beelen.
De Integrale Toekomstvisie wordt een beknopt plan waaraan alle processen van de komende jaren kunnen worden getoetst. Hierin wordt alles opgenomen wat van belang is voor de gemeente, zoals woningbouw, de economische koers en de opbouw van de bevolking. Met name de vergrijzing en ontgroening van de gemeente Brummen is een belangrijk onderwerp en het is de vraag hoe de gemeente hierop wil inspelen.
Het is wel de bedoeling dat er spijkers met koppen worden geslagen. Het opstellen van de visie wordt een kort proces, in het voorjaar moet het document klaar zijn. Het wordt geen dik papier, maar een korte en bondige blik in de toekomst. Zaken die al zijn besproken, komen niet opnieuw aan de orde. Zo is er onlangs een woningvisie opgesteld in samenwerking met de Woningstichtingen en daar kan waarschijnlijk veel uit worden overgenomen. Het document wordt in principe voor de komende tien tot twintig jaar opgesteld, maar veranderende situaties kunnen ervoor zorgen dat een herziening op enig ogenblik nodig is.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.