Home / Bronkhorst / La Fraternité in muzikaal en fysiek opzicht opzicht gegroeid

La Fraternité in muzikaal en fysiek opzicht opzicht gegroeid

BRUMMEN – Muziekvereniging La Fraternité gaf zondag een koffieconcert in thuisbasis De Vroolijke Frans te Broek. De zaal zat vol en ook de burgemeester was aanwezig. Tijdens dit concert kon het publiek horen dat La Fraternité fors groeiend is. Alle secties zijn weer bezet en dat resulteerde dan ook in een afwisselend programma waar het publiek van genoot.

De voorzitter, Henk Plant, opende het concert met de mededeling dat La Fraternité de donderdag voorafgaand jarig was geweest. Die dag was het 99 jaar geleden dat La Fraternité werd opgericht. Volgend jaar wordt dus een bijzonder jaar, wat groots gevierd gaat worden, maar eerst dit concert.
De aftrap was voor het harmonieorkest, olv Andy Kievits. Na een korte pauze speelde het opleidingsorkest, ook onder leiding van Andy Kievits. Een orkest met leden in opleiding die over niet al te lange tijd het harmonieorkest komen versterken.

Er zijn weer goede tijden aangebroken bij La Fraternité en de vereniging blijft enorm groeien. Dit betekent niet dat ze geen leden meer kunnen gebruiken. Integendeel. Mocht u interesse hebben kom dan gerust eens kijken tijdens een repetitie op de maandagavond vanaf 19.30 in de Vroolijke Frans. Het volgende concert zal het jaarlijkse grindconcert zijn op 10 juni.

Ook zijn de voorbereidingen voor het pre-centenniumconcert (play-in) alweer in volle gang. Dit jaar wordt dat gehouden op 26 augustus. Iedereen die een muziekinstrument bespeelt en graag een keer in een gelegenheidsorkest mee wil spelen kan zich aanmelden via lafraternite1913@gmail.com. De dag begint om 15.30 uur met repeteren. Na een korte onderbreking met soep en broodjes wordt deze dag afgesloten met een concert.
Natuurlijk vindt dit alles plaats in de thuishaven van de La Fraternité: uitspanning De Vroolijke Frans te Broek.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.