Home / Drempt / Ontwerp-bestemmingsplan voor Kulturhus Drempt ter inzage

Ontwerp-bestemmingsplan voor Kulturhus Drempt ter inzage

DREMPT – De gemeente Bronckhorst start de procedure voor de ontwikkeling van een Kulturhus in Drempt. De raad besloot eind vorig jaar om de Gildeschool in Drempt en de St. Willibrordusschool in Achter-Drempt op te laten gaan in de nieuwbouw van het Kulturhus aan de Kerkstraat in Drempt, achter de huidige Gildeschool.

Beide scholen zijn verouderd en krijgen in de toekomst te maken met een terugloop in het aantal leerlingen. Beide schoolgebouwen worden nu gesloopt. Ook het bestaande dorpshuis aan de Kerkstraat wordt gesloopt en ondergebracht in het Kulturhus. Op de vrijkomende ruimte op de locaties van het dorpshuis en van de St. Willibrordusschool komt parkeergelegenheid. In Achter-Drempt zal het clubhuis van voetbalvereniniging HC’03 worden gebruikt als dependance van het Kulturhus.

Het ontwerpbestemmingplan ligt vanaf 10 mei zes weken ter inzage. De raad neemt in september een besluit over het definitieve bestemmingsplan.
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.