Home / Regio / Verboden messen kunnen tot 1 mei worden ingeleverd

Verboden messen kunnen tot 1 mei worden ingeleverd

REGIO – Vanaf 1 mei 2012 treedt de gewijzigde Wet Wapens en Munitie in werking. Deze wet houdt een totaal verbod op alle vlindermessen, valmessen en stiletto’s in. Eerder waren enkele soorten van deze messen niet strafbaar, vanaf 1 mei is dit wel het geval. Ze kunnen worden ingeleverd bij de politie.

Met een landelijke campagne en de internetsite www.spreekwapens.nl vraagt het ministerie van Veiligheid en Justitie aandacht voor de inleveractie die naar aanleiding van de nieuwe wet wordt geboden.

Tot maandag 30 april wordt burgers de mogelijkheid geboden de verboden steekwapens vrijwillig en anoniem, zonder registratie van gegevens, in te leveren. In de ontvangstruimtes van alle politiebureaus in de regio Noord- en Oost-Gelderland staan daartoe afgesloten inwerpcontainers.

In de grotere politiebureaus in de regio (Harderwijk, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem) kan men tijdens kantooruren terecht. Bij de andere politiebureaus in principe tussen 10.00 en 12.00 uur, maar wanneer men overdag bij een politiebureau aanbelt, krijgt men toch de gelegenheid om z’n wapen in de container te deponeren.

De politie hoopt, dat de burgers van deze mogelijkheid gebruik maken en zal vanaf 1 mei conform de nieuwe wet handelen bij het aantreffen van verboden steekwapens.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.