Home / Rheden / Uitstekende 2e editie Posbank 6×6

Uitstekende 2e editie Posbank 6×6

RHEDEN – Ruim 200 deelnemers verschenen zaterdag op de top van de Posbank in Rheden om zich in te spannen voor de tweede editie van Posbank 6×6, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. “Deze editie is uitstekend verlopen, leuke reacties en alles is goed gegaan”, aldus Martin de Vries, woordvoerder van Team Pa uit Rheden.

De uitdaging van dit unieke evenement is om zo vaak mogelijk de Posbank te beklimmen, lopend of op de fiets. Het liefst zes keer of meer. “En dat is velen gelukt”, aldus De Vries.
De recordopbrengst van ruim 7500 euro gaat naar Team Pa, dat meedoet aan Alpe d’Huzes in juni. Het bedrag gaat hiermee volledig naar KWF kankerbestrijding.
Nadat wethouder Ronald Haverkamp het startschot had gegeven, begaf hij zich direct onder de andere wandelaars om ook zo vaak mogelijk de Posbank te beklimmen en zijn steentje bij te dragen aan het goede doel. “Het is een aantal gelukt het parcours zes keer te beklimmen. De meeste reacties waren dat het een heel mooi parcours was, maar wel een heel pittig parcours”, laat De Vries weten.
Ook nieuw dit jaar was de Kidsloop. “Zeker een groot succes”, vertelt De Vries. “Het was super en komt volgend jaar zeker terug”. Dat er een derde editie komt van Posbank 6×6 staat al vast. Ook de datum is al bekend: 20 april 2013. De organisatie wil nog meer Nederlandse bekendheid aan het evenement geven en hoopt er volgend jaar wel in te slag een bekend wielerteam of professionele renner bij te betrekken. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.