Home / Dieren / Fusie Dierense voetbalclubs Erica ’76 en Gazelle Nieuwland gaat door

Fusie Dierense voetbalclubs Erica ’76 en Gazelle Nieuwland gaat door

DIEREN – De Bijzondere Algemene Leden Vergaderingen (BALV) van zowel v.v. Erica ’76 als v.v. Gazelle Nieuwland hebben maandagavond definitief ingestemd met de fusie tot de nieuwe vereniging Voetbal Vereniging Dieren. Over de nieuwe tenue’s moet nog beslist worden.

Formeel zal ingaande het seizoen 2012 – 2013 v.v. Dieren gaan deelnemen aan de KNVB competitie, met zowel een standaard team op de zaterdag als de zondag. V.v. Dieren kent dan een kleine 900 leden en vormt daarmee een van de grootste voetbalverenigingen uit de regio.

V.v. Dieren wenst een maatschappelijk betrokken vereniging te zijn en oriënteert zich onder andere op de mogelijkheden van buitenschoolse sportopvang binnen haar vereniging. Met de fusie komt ook de weg vrij voor een modernisering van het sportpark Nieuwland, waarover het Rhedense College van B & W op 24 mei en de gemeenteraad op 19 juni definitief zullen besluiten. Met instemming van de Raad zal nog deze zomer een tweetal kunstgrasvelden voor v.v. Dieren worden aangelegd op sportpark Het Nieuwland. Ook begint in de zomer een onderzoek naar de mogelijkheden om een volledig nieuwe sportkantine voor de fusieclub te bouwen. Hierover zal dit najaar meer duidelijkheid dienen te komen. Op de eerste ALV van v.v. Dieren op 21 mei a.s. komt ook het nieuwe voetbaltenue nog aan de orde. Hier zal snel een besluit over worden genomen om zoveel mogelijk in het nieuwe tenue aan de komende competitie te kunnen starten.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.