Home / De Steeg / Donderdag Carmiggelt-avond in Athlone in De Steeg

Donderdag Carmiggelt-avond in Athlone in De Steeg

DE STEEG – Schrijver Simon Carmiggelt is donderdag weer even terug in Restaurant Athlone, in zijn geliefde dorp De Steeg. Die avond houdt de Stichting Carmiggelt terug Op Steeg een speciale avond rondom deze markante schrijver. Een avond vol verhalen, herinneringen, oud beeldmateriaal en geluids fragmenten. Een aanrader voor iedereen die Carmiggelt (beter) wil leren kennen.

Aanleiding voor de Carmiggelt-avond is de diefstal van het beeld van de schrijver en zijn vrouw Tiny. De Stichting Carmiggelt terug Op Steeg wil geld inzamelen om het beeld in ere te herstellen. De actie is tevens een mooie gelegenheid om Carmiggelt ‘weer nieuw leven in te blazen’, vindt de stichting. Zeker met het oog op komend jaar: in 2013 is het 100 jaar geleden dat de schrijver werd geboren. Streven is dan ook om het beeld voor die tijd zijn plekje terug te geven in De Steeg. Tijdens de Carmiggelt-avond lichten de leden van de stichting hun verdere plannen toe.

Ruud Broens van de Vereniging Vrienden van Carmiggelt vertelt over hun activiteiten. Acteur Theo Elzinga speelt een monoloog over de liefde gebaseerd op teksten van Carmiggelt en zijn heimelijke geliefde. Ook zal Elzinga wat kronkels voorlezen. Jaap Boehmer van de Lions Vereniging vertel over hun steun aan de actie. Kees van Dijk, oud hotelier van Athlone en vriend van Carmiggelt en Henk Steinvoort – secretaris van de Stichting Carmiggelt terug Op Steeg en al jaren fervent Carmiggelt-fan – vertellen tijdens de avond over de periode dat Simon en Tiny regelmatig in De Steeg verbleven, van 1962 tot 1986, waarvan de laatste jaren in Hotel Restaurant Athlone. Steinvoort bundelde deze herinneringen al eerder in De Steeg en Carmiggelt, waarvan binnenkort een herdruk verschijnt. Tijdens de avond kunnen aanwezigen intekenen op deze bijzondere uitgave. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Stichting Carmiggelt terug op Steeg

De avond begint om 20.00 uur en duurt zolang iedereen wil bijpraten over Carmiggelt. Locatie: Restaurant Athlone, Hoofdstraat 19 in De Steeg. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De opbrengst van die avond is bestemd voor het herstel van het beeld.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.