Home / Bronkhorst / Kunstkring Brummen 10 jaar

Kunstkring Brummen 10 jaar

BRUMMEN – Om het 10-jarig bestaan van de Kunstkring Brummen e.o. te vieren, was een speciale commissie in het leven geroepen die getracht heeft Brummen tot een waar kunstdorp te maken. De feestelijkheden gingen vrijdag van start met de onthulling door wethouder Greetje Verver (foto) van een kleurrijke banner met afbeeldingen van kunstwerken van de leden van de kunstkring aan de gevel van het voormalig Rabobankgebouw aan het Marktplein. In dit gebouw is een tentoonstelling ingericht met werken van kunstkringleden. De expositie is te bezichtigen op de zondagen 22 en 29 april en 6 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Het feit dat de muziektent op het Marktplein dit jaar haar 100 jarig bestaan viert is voor de Kunstkring aanleiding geweest om ook deze in de feestelijkheden te betrekken, door deze met breiwerk te versieren. Dit Urban Knitting, op zijn Hollands wildbreien genoemd, is een rage die vanuit Amerika, Engeland en Australië ons land aan het veroveren is. Op 6 en 7 oktober zal het jubileumjaar worden afgesloten met een expositie in het Tjark Riks Centrum te Eerbeek.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.