Home / Velp / Werken in de natuur van Beekhuizen

Werken in de natuur van Beekhuizen

VELP – Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die wekelijks willen helpen bij het onderhoud van landgoed Beekhuizen bij Velp. Hiervoor wordt op 10 mei een infomatieochtend gehouden.

Natuurmonumenten werkt al een poosje aan het herstel van het landgoedkarakter van Beekhuizen. Lanen worden in oude glorie hersteld, bosvakken weer herkenbaar gemaakt, dichtgegroeide paden weer open gekapt, beken en vijvers opgeschoond en ga zo maar door. Zowel bij het herstel als bij het onderhoud kan Natuurmonumenten goed de hulp van vrijwilligers gebruiken. Zij gaan eens per week po pad om de handen uit de mouwen te steken. Volgens boswachter Dick van Kooi gaat het om lekker buitenwerk, niet te zwaar en ideaal om even de zinnen te verzetten. Het liefst heeft Van Kooi een vaste ploeg van zes tot tien mensen, die zich mede verantwoordelijk willen voelen voor het onderhoud. Voor gereedschappen en vervoer wordt gezorgd en er komt een eigen werkkeet. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Dick van Kooi via d.vankooi@natuurmonumenten.nl. Zij krijgen dan meer informatie over de ochtend op 10 mei.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.