Home / Bronkhorst / Anneke van Sytzama wint Culturele Prijs Gemeente Brummen

Anneke van Sytzama wint Culturele Prijs Gemeente Brummen

BRUMMEN – Anneke van Sytzama heeft vrijdag de Culturele Prijs van de Gemeente Brummen ontvangen uit handen van burgemeester Niels Joosten. De uitreiking vond plaats na de première van de musical Saul, waarin Van Sytzama een belangrijke rol heeft gespeeld.

Anneke van Sytzama is door meerdere mensen voorgedragen bij de Culturele Stichting, die de uitreiking van de prijs organiseert. Ze werd geroemd om haar jarenlange bijdrage aan en betrokkenheid bij het Brummense culturele en gemeenschapsleven. Reeds in 1981 schreef en regisseerde zij een musical voor een school. Ze droeg vervolgens bij aan de viering van Brummen 1200, door de regie van een historisch spel op zich te nemen. Geregeld draagt Van Sytzama zelfgeschreven sprookjes en literatuur van anderen voor, programmeert ze zeer goed voorbereid kindertheatervoorstellingen en biedt, regelmatig en zeer gewaardeerd, muzikale begeleiding aan kerkdiensten, met name in Tolzicht.
De meeste inwoners van Brummen kennen haar echter van de in 1998 gestarte vijfdelige serie musicals, waarvan dit weekend Saul te zien en te horen was. Anneke van Sytzama is al die jaren de stuwende kracht geweest achter deze zeer omvangrijke, bewerkelijke en succesvolle producties. De regie over toneel, koor, orkest en decor waren bij haar in goede handen, maar ook techniek, catering en nog veel meer werd door haar gecoördineerd.
Na afloop van de feestelijk première van de musical Saul,afgelopen vrijdag, werd Van Sytzama tot haar grote verrassing toegesproken door burgemeester Joost Nielsen. Na het voorlezen van het juryrapport werd haar de prijs – een bronzen beeldje van de Brummense kunstenares Nicky Dijkstra – en een envelop met inhoud overhandigd. En uiteraard ontbraken bloemen en een overweldigend applaus daar niet bij.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.