Home / Bronkhorst / Het Rode Kruis ook dichtbij in actie

Het Rode Kruis ook dichtbij in actie

BRUMMEN – Het Rode Kruis doet niet alleen aan noodhulp in verre landen, ook in de eigen woonomgeving biedt de vereniging hulp en activiteiten. Zo is er een zeer actieve afdeling van het Rode Kruis in Brummen. Denk bijvoorbeeld aan de altijd aanwezige EHBO’ers op evenementen in de regio. Dit vraagt tijd, opleiding en nascholing. Daarnaast is de organisatie actief in het basisonderwijs en worden er aan volwassenen reanimiatiecursussen gegeven met aandacht voor gebruik van de AED. Ook kunnen sportverenigingen lessen krijgen met als hoofddoel omgaan met blessures. Regionaal worden begeleide wandelingen georganiseerd voor blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden en rolstoelgebruikers. Voor vervoer van de rolstoelers is altijd een bus beschikbaar. Ook biedt het Rode Kruis vakanties, onder nadere op het bekende schip de Henri Dunant, maar ook weekendjes in bijvoorbeeld Lemele. Voor al dit werk heeft het Rode Kruis vrijwilligers nodig. Alle activiteiten zijn bespreekbaar, maar er is met name uitbreiding nodig bij de EHBO’ers, mensen die hulp willen verlenen bij evenementen. Voor de nodige opleidingen wordt gezorgd. Andere medewerkers zijn ook welkom. In juni wordt er weer gecollecteerd voor de Brummense afdeling, ook hierbij is hulp nodig, maar een bijdrage is eveneens van groot belang. Wie enig werk wil verrichten voor het Brummense Rode Kruis, kan altijd contact opnemen met rodekruis.brummen@gmail.com of via tel. 06-54367550.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.