Home / Doesburg / Ook Only for Men mag niet in Doesburgse exercitieloods

Ook Only for Men mag niet in Doesburgse exercitieloods

DOESBURG – Na een eerdere mislukte poging van Action, heeft het Doesburgse college nu ook de gevraagde omgevingsvergunning van Only for Men, om zich te mogen vestigen aan de Barend Ubbinkweg 9, geweigerd. Het college wil het kern-winkelgebied beschermen.

Het college gaat voor versterking en behoud van de kwaliteit van de binnenstad. Het gaat daarbij om een goede samenhang van het winkelgebied, dat volgend B en W voldoet aan de drie C’s: compact, compleet en comfortabel. Een aaneengesloten winkelfunctie is van groot belang is voor de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied en dus van Doesburg. Vestiging van Only for Men, een keten herenmodezaken, in het kernwinkelgebied is daarom volgens het college wenselijk. De gemeente is graag bereid haar medewerking te verlenen, maar niet op de locatie die het bedrijf voor ogen had. Only for Men had namelijk de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg op het oog, waar eerder Action zich had willen vestigen. Dat wordt dus ook nu niet toegestaan.

‘Elke onderbreking van de winkelfunctie – door woningen, leegstand of een andere niet-publiekstrekkende functie – is hinderlijk voor de consument en vermindert de beleving van het winkelgebied. Vestiging van Only for Men buiten de binnenstad verzwakt het kernwinkelgebied en dient daarom voorkomen te worden’, zo laat de gemeente weten.
Volgens het geldende bestemmingsplan Binnenstad is op het perceel Barend Ubbinkweg 9 enkel het gebruik als ‘detailhandel in antiek’ en ‘kantoor’ toegestaan. Een vestiging van Only for Men is daarom bij recht niet toegestaan.

Het college kan met een omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afwijken om andere vormen van detailhandel toe te staan, mits wordt voldaan aan een aantal voorwaarden. De aanvraag voldoet niet aan deze voorwaarden. Een vestiging van Only for Men buiten het kernwinkelgebied tast namelijk de detailhandelsstructuur van de binnenstad aan.
De beoogde one-stop-shop formule van Only for Men biedt naast herenmode ook andere producten (o.a. schoenen en geurtjes) en diensten (o.a. kapper) aan. Dit gaat ten koste van de in de binnenstad aanwezige detailhandel en tast hiermee de detailhandelsstructuur van het kernwinkelgebied aan.

De collegepartijen SP, D66 en Stadspartij zijn tegen vestiging van detailhandel buiten het ketnwinkelgebied. Het CDA is van mening dat Only for Men wel toestemming zou moeten krijgen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.