Home / Regio / Rabobank sluit vanwege plofkraken pinautomaten Loenen en Hoenderloo

Rabobank sluit vanwege plofkraken pinautomaten Loenen en Hoenderloo

REGIO – In korte tijd zijn drie van pinlocaties van de Rabobank Apeldoorn e.o. door ram-/plofkraken buiten werking gesteld. Dit heeft veel schade en overlast gegeven. Bovendien vindt de bank dat ze de veiligheid van de (direct) omwonenden van zo’n pinlocatie onvoldoende kan garanderen.

Op basis van veiligheidsoverwegingen heeft Rabobank Apeldoorn en Omgeving het besluit moeten nemen de op zichzelf staande pinlocaties (gelduitgifte- en sealbagautomaten, niet gevestigd in een kantoor van de Rabobank) in de dorpen te sluiten. Deze automaten hebben qua ligging en bereikbaarheid een te grote aantrekkingskracht op criminelen. Het betreft onder meer de automaten in Hoenderloo en Loenen. Ook de automaat op het Oranje Nassauplein in Eerbeek gaat weg.

‘Deze wijziging in onze dienstverlening is uitvoerig met onze ledenraad en de dorpsraden besproken. Ook zij zien in dat herstel en behoud van de serviceautomaten zonder vestiging op termijn niet haalbaar blijft. De veiligheid van omwonenden staat immers voorop’, aldus een bericht van de bank.
De belangrijkste veranderingen in onze regio zijn: In Hoenderloo en Loenen worden de pinlocaties na de schade van de ram-/plofkraak niet hersteld, maar ondergebracht bij een lokale ondernemer. De sealbagautomaten voor ondernemers komen te vervallen. In overleg met de ondernemers wordt naar passende oplossingen gezocht. In Eerbeek vervalt per 1 mei de pinlocatie, maar de faciliteiten blijven wel aanwezig in het iets verderop gelegen Rabobankkantoor.

Met de gekozen oplossingen probeert de bank zoveel mogelijk services te behouden. Alle particuliere en bedrijvenklanten in de woonkernen zijn door middel van een brief op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.