Home / Bronkhorst / Scholieren halen certificaat Jeugd Eerste Hulp

Scholieren halen certificaat Jeugd Eerste Hulp

BRUMMEN – Tweeëntwintig leerlingen uit groep 8 van openbare basisschool De Krullevaar uit Brummen, hebben onlangs hun certificaat Jeugd Eerste Hulp gehaald. Zes weken lang werden lessen van elk ruim een uur gevolgd. De cursus werd gegeven door docent Peter van der Meer van het Rode Kruis Brummen. Nadat de leerlingen eerst kennis hadden opgedaan via een instructiemap, werd het geleerde later in praktijk gebracht. Zo moest men onder andere een verband aanleggen en werden zaken behandeld als hoe te handelen bij verslikking en een bewusteloze patiënt in een stabiele zijligging plaatsen. Ook werd geleerd hoe men een slachtoffer moet verslepen van een gevaarlijke naar een veilige plek, het aanleggen van een mitella en het verlenen van eerste hulp bij huidwonden. De lessen werden gegeven in het klaslokaal en gymlokaal. Het ontvangen certificaat is twee jaar geldig.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.