Home / Dieren / Voetballen in weer en wind

Voetballen in weer en wind

Weer en wind trotseerden de jonge voetballertjes uit Dieren en omstreken woensdag op het veld. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi verliep wat dat betreft stormachtig, maar was verder weer één groot feest. Doordat de drie Dierense voetbalclubs de handen inéén hadden geslagen, kon er gebruik worden gemaakt van alle velden. Zo’n achthonderd kinderen, verdeeld over negentig teams van elf scholen, zetten hun beste beentje voor. En dat ging er soms best fanatiek aan toe. Compleet met inlopen langs de rand van het veld, ‘maar niet te lang, dan ben je uitgeput voor de wedstrijd’. Ook de supporters lieten luidkeels van zich horen. Toch ging het uiteindelijk echt om het plezier. Dat sommige kinderen nog echt niets van het spelletje begrijpen, blijkt wel uit een klein gesprekje tussen twee meiden langs de kant van het veld. Op de vraag ‘Hoeveel staat het?’, krijgt een meisje het antwoord ‘1-1’. Dat is nog geen bevredigend antwoord, zo blijkt uit de wedervraag: ‘Voor wie?’. Ach, als het maar leuk was …

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.