Home / Beekbergen / Bejaard Beekbergens paar stuurt dames met babbeltruc weg

Bejaard Beekbergens paar stuurt dames met babbeltruc weg

BEEKBERGEN – De politie waarschuwt wederom voor babbeltrucs bij oudere bewoners. Een bejaard stel aan het Zomeroord in Beekbergen werd donderdagmiddag bijna de dupe. Twee kinderen en twee vrouwen probeerden de woning binnen te komen.

Rond 17.45 uur belden twee meisjes van ongeveer 15 jaar oud, aan bij de woning van het bejaarde echtpaar. De meisjes hadden een doos gebak bij zich en praatten zichzelf de woning binnen met een verhaal dat zij de nieuwe buurmeisjes zouden worden. Kort nadat de meisjes binnen waren gelaten, werd er opnieuw aangebeld. Dit keer stonden er nog twee vrouwen aan de deur. Het bejaarde echtpaar vertrouwde het bezoek niet en stuurde de meisjes en de vrouwen weg. Het viertal is weggegaan en in een grijze auto gestapt, die bestuurd werd door een man. De politie vermoedt dat er sprake was van een babbeltruc en waarschuwt oudere bewoners om net zoals deze mensen alert te blijven.

Oplichters aan de deur gebruiken verschillende smoesjes. Vaak zijn ouderen daar de dupe van. Soms doen proberen de oplichters met een smoesje het huis binnen te komen om spullen te stelen. Ook komt het voor dat ze zich voordoen als een medewerker van een nutsbedrijf of instantie die de bankpas of pincode nodig heeft. Wees alert en bel de politie (0900-8844) als u het niet vertrouwt.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.