Home / Velp / 115-Jarige Wijnhandel Appeldoorn heropend na verbouwing

115-Jarige Wijnhandel Appeldoorn heropend na verbouwing

VELP – Een gloednieuwe winkel, maar een nostalgische uitstraling. Zo laat de Velpse wijnhandel Appeldoorn zich het best omschrijven na een ingrijpende verbouwing. Woensdag verrichte burgemeester Petra van Wingerden de heropening door een ouderwets lintje door te knippen.

“Ik ben de burgemeester erg dankbaar dat ze zo enthousiast reageerde op mijn verzoek”, vertelt eigenaar Arnoud Appeldoorn. “We hadden een geweldige receptie met champagne, waar veel mensen zijn geweest. We zijn overstelpt met bloemen en cadeaus en buiten dat ook erg blij met onze vernieuwde winkel”. Het hele pand is gestript en van de grond af opnieuw opgebouwd. Vloeren, plafonds, kleuren en inrichting zijn allemaal opnieuw bekeken en bij elkaar gezocht. “We zijn er ruim een half jaar mee bezig geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn”, vindt Appeldoorn. “De winkel is gloednieuw, maar voelt nog steeds ‘oud’. Het is bovendien ruimer geworden en we hebben een doorkijk gemaakt naar de wijnkelder, waar je onze schatten kan zien liggen.”
Appeldoorn heeft de verbouwing aangegrepen om het 115-jarig bestaan van de zaak te vieren. “Mijn overgrootvader is in 1897 officieel gestart met de slijterij. Destijds werd wijn nog niet zo veel gedronken, hij kocht het in vaten en bottelde het zelf. Hij verkocht vooral gedestilleerde dranken.” Volgens Appeldoorn is dat tegenwoordig juist andersom. “Er wordt tegenwoordig veel meer wijn gedronken dan gedestilleerd. Vooral de jongere wijndrinker heeft belangstelling voor het product en wil weten welke wijn je het best bij welk gerecht kunt drinken.” En juist dat laatste is een kolfje naar de hand van Appeldoorn en zijn medewerkers. “We vinden het leuk de juiste wijn aan de klant te verkopen, aan de hand van een menu of een gesprek over smaak. We bieden al wijntjes aan vanaf een euro of 5, maar ook heel exclusieve wijnen. Een wijntje is een prachtig cadeau, zeker als we het op de smaak van de ontvanger kunnen afstemmen.” Nieuw is dat de wijnhandelaar zijn klanten op verzoek iets mag laten proeven, iets dat voorheen bij wet verboden was. “Je moet het zien als service”, aldus Appeldoorn. “Voor je nieuwe schoenen koopt, pas je ze. Dus voor je een paar kistjes wijn bestelt, wil je even proeven. Het is nog een middel om de juiste wijn voor de klant te vinden en dat is toch wat wij het liefst doen”

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.