Home / Doesburg / Hoe sociaal is het Doesburgse beleid?

Hoe sociaal is het Doesburgse beleid?

DOESBURG – Iedere twee jaar voert de FNV de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg uit. Bij de ontwikkeling van de vragenlijst heeft de FNV advies ingewonnen bij de VNG, Divosa en diverse gemeenten. “We vinden het belangrijk dat gemeenten zich herkennen in het onderzoek”, aldus Frans van der Krul van FNV lokaal Doesburg. “In de monitor van 2010 bleek dat de gemeente Doesburg nog eenhoop kon verbeteren op het gebied van werkgelegenheid. Op deelgebieden inkomen en zorg deed de gemeente het al goed. We zijn erg benieuwd hoe Doesburg dit keer scoort”, vertelt Van der Krul. Opvallend zijn dit keer de verwachtingen van gemeenten over het wetsvoorstel Werken naar vermogen. Als dit wetsvoorstel wordt ingevoerd, heeft dit grote gevolgen op het gemeentelijk beleid. Uit de voorlopige resultaten van de monitor bleek in maart dat van alle Nederlandse gemeenten, 99 procent, problemen verwacht bij de invoering van de Wet werken naar vermogen. De FNV voert al enkele maanden actie tegen het voorstel, onder het motto Laat ze niet vallen, www.laatzenietvallen.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.