Home / Bronkhorst / Voorlichting over verslavingen

Voorlichting over verslavingen

BRUMMEN – Tactus is een organisatie die zich bezighoudt met verslavingszorg. Maandagavond werd door een medewerkster van Tactus een informatieavond verzorgd voor leerlingen van groep 8 van de Brummense openbare basisschool De Krullevaar en hun ouders. Het project betrof een rook- en alcoholverslaving, waarbij de scholieren een digitaal lesprogramma kregen voorgeschoteld en daarover vragen moesten beantwoorden. Tijdens de gelijkertijd gehouden ouder- en kindavond gaven de leerlingen in kleine groepjes een presentatie over wat roken en alcohol doet met je lichaam. Men liet onder andere filmpjes van you tube zien over dronken mensen en het verschil tussen de longen van rokers en niet-rokers. Ook aan de ouders werd over de betreffende onderwerpen voorlichting gegeven. Sonja, de medewerkster van Tactus, gaf veel informatie. Na de voorlichting wachtte de ouders nog een verrassing. Ze werden door hun kinderen getrakteerd op een alcoholvrije cocktail. Aan het slot van de avond werden diverse folders meegegeven aan de bezoekers van deze bijeenkomst.

Foto: Heerlijke alcoholvrije cocktails

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.