Home / Dieren / Een balletje slaan

Een balletje slaan

DIEREN – Een balletje slaan is zo makkelijk nog niet. Dat ondervonden de kinderen die zaterdag meededen aan de clinic BeeBall, die honkbalvereniging The Animals zaterdag hield in het kader van het vijftigjarig jubileum van de club. Nou lag de bal nog op een paaltje, maar ook dan is het nog behoorlijk pittig om de bal goed te raken, met de juiste kracht en dan ook nog wat richting mee te geven. Hoe het ‘in het echt’ moet, konden deze jongens later zien tijdens een wedstrijd tussen het elftal van The Animals en enkele oud-sterren van de Dierense vereniging. Het ging er officieel aan toe, met een heuse speaker die tekst en uitleg gaf over het spel. Het publiek kon dan ook genieten van een spannend spel en mooi staaltje honkbal. Met een groot feest voor alle (oud-)leden is het jubileumfeest zaterdag afgesloten, maar dat wil niet zeggen dat The Animals nu op hun lauweren kunnen rusten. Zo wordt gestart met BeeBall, een eenvoudiger variant van honkbal, speciaal voor kinderen. In september vindt zelfs de landelijke BeeBall-dag plaats op het terrein van The Animals. Deze dag wordt mede georganiseerd door de Honkbalbond en er komen zo’n dertig teams uit heel Nederland om te spelen in Dieren. De Dierense BeeBallers spelen op woensdagmiddag om 16.00 uur. Natuurlijk zijn ook oudere honk- en softballers welkom bij de Dierense club, de honkballers trainen op de donderdagavond, de softballers op woensdag. Op donderdag is er nog een aparte slagtraining – foto Han Uenk
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.