Home / Velp / Vogelschieten Velp

Vogelschieten Velp

VELP – De Velpse Vogelschuttersvereniging houdt op Koninginnedag het traditionele vogelschieten, vanaf 12.00 uur in het bosgebied Ossendaal tussen Velp en Rheden. Nadat de schutterskoning van het voorgaande jaar en zijn echtgenote in vol ornaat per koets van huis zijn opgehaald en in Ossendaal zijn gearriveerd, kan het schietfestijn beginnen. Zoals gebruikelijk geeft burgemeester Petra van Wingerden het startschot.
De gelukkige schutter die het laatste stuk naar beneden haalt, mag zich een jaar lang schutterskoning noemen. Hij of zij krijgt de winnaarscape om en een bloemetje waarna zij per koets naar het Burgemeester Brandtplein worden gereden voor de huldiging door een wethouder en Velp voor Oranje.

Een ieder die mee wil doen aan het vogelschieten kan zich een half uur voor aanvang van de wedstrijd nog opgeven bij de kraam op het schietterrein. De minimumleeftijd voor deelname is achttien jaar.

Henk Gossink, tel. 06 – 47759025
www.velpsevogelschutters.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.